Preview: GP van Oostenrijk

Na een incidentrijke tweede editie van de GP van Azerbeidzjan reizen de teams opnieuw richting Europa. Dit weekend wordt de GP van Oostenrijk afgewerkt.

Sinds de GP van Azerbeidzjan was er maar één gespreksonderwerp, namelijk het incident tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton. Er werden verschillende dingen gespeculeerd, maar de uiteindelijke conclusie was dat Vettel geen extra bestraffing kreeg na een aanrijding met zijn grootste titelkandidaat Lewis Hamilton.

Wat vast staat is dat de relatie tussen beide wereldkampioenen nu wel een dieptepunt heeft bereikt. Het wordt afwachten wat het vervolg zal zijn in de strijd voor de titel.

Voor de GP van Oostenrijk zijn we te gast bij Red Bull. De drankjesfabrikant kocht de toenmalige A1-Ring op en maakte er een atypisch circuit van. Naast de lange rechte stukken kent het circuit maar twee linkerbochten. Met een totaal van tien bochten is al snel duidelijk dat er veel ronden moeten worden gereden: 71 ronden op een circuit van 4 318 meter. Er zijn opnieuw twee DRS-zones, namelijk langs start en finish en na de derde bocht.

Vorig jaar waren we getuige van een andere tweestrijd, die tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. De twee Mercedes-rijders reden elkaar aan op het einde van de race. Het grootste slachtoffer was Nico Rosberg, aangezien Lewis Hamilton Oostenrijk verliet met de overwinning.

Pirelli neemt de zachte, superzachte en ultrazachte banden mee naar de Red Bull-Ring. Hoewel het er naar uitziet dat we dit weekend de regenbanden zullen zien. Het wordt een warm weekend in Oostenrijk, maar de kans op neerslag is groot.

Tijdsschema GP van Oostenrijk:
Vrijdag 7 juli 10:00 – 11:30: Eerste vrije training
Vrijdag 7 juli 14:00 – 15:30: Tweede vrije training
Zaterdag 8 juli 11:00 – 12:00: Derde vrije training
Zaterdag 8 juli 14:00 – 15:00: Kwalificatie
Zondag 9 juli 14:00: Race

a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:39:”oostenrijk_redbull_piloten_headline.jpg”;}
Na een incidentrijke tweede editie van de GP van Azerbeidzjan reizen de teams opnieuw richting Europa. Dit weekend wordt de GP van Oostenrijk afgewerkt.

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer