"Prodrive zal op de grid staan"

Meer en meer geruchten doken er in de paddock op rond het team van David Richards, Prodrive, en dat naar aanleiding van het weinige nieuws dat er van het team uit komt. Eerder had David Richards gezegd dat er rond de GP van Groot-Brittannië een aankondiging zou komen maar tijdens juli werd er met geen woord gerept over het team.

Dat alles leidde tot geruchten als ware het zo dat Prodrive niet op tijd klaar zou geraken voor het nieuwe F1-seizoen. David Richards ontkent de geruchten echter en blijft er heilig van overtuigd dat het team er tijdens de eerste race zal staan.

"Absoluut niet waar, we zullen er staan, volgend jaar," aldus David Richards.

De druk op Prodrive en Richards werd eind juni begin juli opgevoerd toen Ron Dennis en McLaren-Mercedes lieten weten dat eind juli de deadline was voor Prodrive om een pakket te bekomen van McLaren waarmee het team dan volgend seizoen aan de start zou kunnen verschijnen. Ten laatste tegen dan moest er een overeenkomst bereikt zijn, anders zou McLaren-Mercedes naar eigen zeggen onvoldoende tijd hebben om alles goed te kunnen voorbereiden.

Afawachten dus of alles voor Prodrive vlekkeloos verloopt. Richards liet alvast weten dat er in de komende weken meer nieuws naar buiten zal worden gebracht door het team.