Productief weekend voor Williams

Aanvankelijke tegenslag voor Williams en Nico Rosberg als de FIA op zondag besluit dat de startpositie van Rosberg het gevolg is van het afsnijden van de chicane. Nico moet een plaats inleveren aan Jenson Button. een feit dat zijn stempel zal drukken op de race van de Duitse Fin. Immers, rondenlang zal Nico een mooie en faire strijd leveren met de Honda van Button terwijl Kovallainen (op een twee-stop strategie) wegloopt.

Maar een goede zesde plaats van Rosberg en de daarbijhorende puntenwinst stemt het Williams-Toyota team zeer gunstig. Niet enkel consolideren ze hun 5de plaats in het constructeurskampioenschap maar ze knabbelen zelfs aan de voorsprong die Renault op hen heeft.

Sam Michael :

"Het was een productieve Grote Prijs voor ons. De tendens van de laatste vier races om een kleine puntenwinst binnen te halen is een goed teken, en een teken dat het ook met de ontwikkeling van de wagen de goede kant uitgaat. We verdelen onze aandacht tussen de wagen voor 2008 en onze huidige FW29. De betrouwbaarheid van de huidige FW29 is goed en we willen dat ook zo houden. Vandaag zakken we dadelijk af naar België voor de tweede Grand Prix in deze reeks snelle banen met afstellingen met weinig downforce."

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023