Quick Nick het snelst in Jerez

‘Quick Nick’ doet zijn naam alvast alle eer aan door vandaag de snelste tijd te klokken en voert daarmee de druk op concurrent Senna op, die morgen nog in actie komt.
Nick Heidfeld kwam vandaag voor het eerst in actie in Jerez. Hij was door Renault benaderd om te kunnen evalueren of hij in aanmerking zou komen om Kubica te vervangen.

Het was ontzettend druk vandaag in Jerez. Niet alleen door het vele testwerk van de teams, maar vooral door de vele aanwezige fans die kwamen opdagen om hun idool Fernando Alonso aan het werk te zien. Het leek bij momenten wel een normale racedag, zo afgeladen vol zaten de tribunes. De wegen rondom het circuit liepen volledig strop door het drukke verkeer.

Alonso stond lange tijd bovenaan de rondetijden, tot hij een uur voor het einde van de dag achtergelaten werd door Heidfeld. Het is de tweede maal dat Renault de rondetijden bovenaan op een testdag kan afsluiten. De vorige keer viel die eer te beurt aan Kubica op de derde testdag in Valencia.

Het lijkt er dus op dat Heidfeld zijn rol als vervanger van Kubica perfect ingevuld heeft. De tijd die Heidfeld neergezet heeft is daarbij meer dan twee seconden sneller dan de beste tijd van Vitaly Petrov.

Morgen komt Senna nog aan de beurt om door het team geëvalueerd te worden als mogelijke vervanger van Kubica. Hij zal ongetwijfeld de hete adem van Heidfeld in zijn nek voelen nu die laatste een zo goed als perfecte prestatie voor het team heeft kunnen neerzetten.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen