Räikkönen baalt van zijn laatste run

Even zag het ernaar uit dat Kimi Räikkönen zijn teamgenoot Sebastian Vettel ging verslaan in de kwalificatie voor de GP van Maleisië. Maar uiteindelijk trok Vettel aan het langste eind, met een verschil van vijf honderdsten tussen beide Ferrari-rijders.

Hoewel Kimi Räikkönen het hele weekend lang al de snellere was van de Ferrari-rijders, vertrekt hij morgen toch als zesde achter zijn teamgenoot Vettel. Deze laatste kon in zijn laatste run nog verbeteren, terwijl de Fin dat niet deed.

“Het was een vrije goede kwalificatie tot de laatste run”, verklaarde Räikkönen. “Ik kwam toen wat verkeer tegen toen ik naar buiten reed en had het moeilijk om de banden te laten werken tijdens de eerste twee bochten van mijn snelle ronde. Ik ging dus wat breed in die bochten. Het is pijnlijk als je zo een slechte laatste run hebt.”

“De wagen was goed te besturen en ik had dus op meer gehoopt. Maar morgen proberen we beter te doen. Natuurlijk bevinden we ons niet in de ideale positie.”

“Het asfalt is nieuw, dus is het moeilijk te zeggen hoe de race gaat verlopen en welke soort banden de beste zijn. Veel zal afhangen van de omstandigheden. We moeten ons best doen en dan afwachten wat dat brengt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022