Vettel mikt op het podium

Sebastian Vettel hoopt dat Ferrari in staat is om de strijd aan te gaan met Red Bull om het podium tijdens de GP van Maleisië. Vettel start immers als vijfde aan de race, met beide Red Bulls net voor hem op de grid.

Ferrari startte aan het weekend als de eerste belager voor Mercedes, maar moest na de kwalificatie genoegen nemen met de derde rij op de grid met Mercedes en Red Bull voor hen.

Vettel moest het hele weekend al zijn teamgenoot Räikkönen voor hem dulden, maar wist in Q3 dan toch iets sneller te zijn.

“Het gat met Mercedes is vrij groot. Het lijkt dat ze een halve seconde voorsprong hebben op iedereen. Als ze de wedstrijd niet winnen, zal het groot nieuws zijn. Ze hebben de overwinning in hun handen”, vertelde Vettel na de kwalificatie.

“Je weet natuurlijk nooit wat er gebeurd. Daarom gaan we ook racen. Met een goede start en eerste ronde kunnen heel wat dingen gebeuren. Het kan ook nog regenen morgen. Het zal warm zijn, wat normaal gezien goed is voor onze wagen.”

“We hoopten om wat hoger op de grid te staan, maar we maken nog steeds kans op het podium.”

Red Bull heeft momenteel 15 punten voorsprong op Ferrari in het constructeurs-kampioenschap.

“Het gevecht met Red Bull is spannend en het wordt steeds spannender. Over het algemeen moeten we sneller zijn. Vandaag waren we dat niet, maar hopelijk zijn we dat morgen wel.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022