Rosberg blijft “erg optimistisch”

Nico Rosberg blijft na de kwalificatie voor de GP van Maleisië erg optimistisch dat hij op zondag kan winnen, hoewel Lewis Hamilton het hele weekend lang hem de baas is.

Het weekend begon goed voor Nico Rosberg, met een beste tijd na de eerste vrije training. Maar daarna nam zijn teamgenoot Lewis Hamilton de fakkel over. Tijdens de kwalificatie moest Rosberg een halve seconde toegeven tegenover Hamilton. De leider in het kampioenschap start morgen als tweede aan de race.

In Q3 maakte Nico Rosberg tijdens zijn twee snelle ronden steeds een fout, maar ook Lewis Hamilton liet al verstaan dat het nog sneller kon, waardoor hij nog extra druk zet op zijn teamgenoot.

“De ronde van Lewis was erg snel”, klonk Rosberg achteraf. “Het ging dus altijd moeilijk worden om deze tijd nog te verbeteren.”

“Ik zou wel nog dichter gekomen zijn, maar ik maakte een fout in de laatste bocht. Er ging daar iets niet goed. Ik kreeg de afstelling niet goed en had daar altijd veel overstuur.”

Nico Rosberg staat morgen op de grid met een voorsprong van acht punten ten opzichte van Lewis Hamilton die op pole start. “Een tweede plaats op de grid, daar moet ik mee leven. Maar zoals we reeds weten van dit jaar: een tweede plaats betekent niet dat de overwinning niet meer mogelijk is.”

“Ik ben dus nog erg optimistisch voor de race”, besluit Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022