Verstappen kwalificeert zich als derde: “Ik kijk uit naar morgen”

Max Verstappen reed een sterke kwalificatie en zag dat beloond met een derde plaats op de startgrid voor de GP van Maleisië.

Verstappen slaagde er in Maleisië nog eens in om teamgenoot Daniel Ricciardo te verslaan. Verstappen, die voorafgaand aan het raceweekend in Maleisië negentien werd, blikt dan ook tevreden terug op zijn kwalificatie.

“Ik ben heel tevreden om me hier als derde te kwalificeren”, zei Verstappen na afloop van de kwalificatie. “Het hele weekend verliep al goed en zeker de lange runs waren heel positief. Er was nog wel wat ruimte voor verbetering in de korte runs, maar vandaag in de kwalificatie kwam het allemaal goed voor elkaar. We zaten er uiteindelijk niet te ver vanaf en ik kijk natuurlijk uit naar zondag, want ik denk dat we in de race meer kans hebben.”

Voor de race heeft Verstappen een extra setje van de zachte bandencompound over. Verstappen hoopt daarmee eventueel beide Mercedes-piloten tijdens de race onder druk te kunnen zetten.

“Zo houden we in ieder geval alle opties open,” aldus Verstappen tegenover het Nederlandse ‘Ziggo Sport’. “Wat we precies gaan doen, hangt onder meer af van de temperatuur. We beginnen op de zachte band, in de race beslissen we wat we daarna gaan doen. De balans op de zachte band was in ieder geval goed, al moet ik zeggen dat het op de andere compounds ook prima ging.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022