Räikkönen: “Het is makkelijker om een andere F1-bolide te volgen”

Kimi Räikkönen gelooft dat het nieuwe aerodynamische reglement het makkelijker maakt om andere wagens te volgen tijdens de race.


Na een achtste plaats in Australië, startte Kimi Räikkönen in Sakhir vanop dezelfde plaats en eindigde als zevende, vlak na Lando Norris. Hoewel de Fin extra snelheid had tijdens zijn laatste stint, slaagde hij er niet in om de McLaren van Norris in te halen. De Iceman is er echter wel van overtuigd dat het nieuwe aerodynamische pakket helpt om de concurrentie langer te blijven volgen.

“Ik denk dat het racen nu dichter op elkaar is”, klinkt het bij Räikkönen. “Het is nog steeds moeilijk om een goede exit uit de bocht te hebben als je achter iemand rijdt, maar je kan inderdaad dichter bij je voorligger rijden. De erg trage bochten blijven echter voor problemen zorgen, maar dat kon ook aan de weersomstandigheden gelegen hebben.”

“Hoewel we dichter bij elkaar kunnen rijden, is het nog steeds moeilijk om elkaar in te halen. Maar met het nieuwe reglement hebben we zeker meer kans om dat te doen.”

Ook Ross Brawn is tevreden met het nieuwe aerodynamische pakket en gelooft dat Bahrein – na de GP van Australië – nog maar eens aantoonde dat het nieuwe reglement tot dusver een positieve impact heeft op het racen.

“Het effect van de nieuwe aerodynamica was al te merken in Melbourne, maar in Bahrein zagen we dat effect nog meer”, zei Brawn tijdens zijn terugblik op de GP van Bahrein. “De veranderingen in het reglement kwamen er om de rijders meer kansen te geven om dichter bij elkaar te racen en dat lijkt goed te werken. We zien echter nog maar de eerste tekens van het nieuwe reglement, aangezien we nog maar twee races ver zijn. Toch zijn die tekens erg positief, wat leidt tot interessante races, zoals de GP van Bahrein.”

“Natuurlijk draait het niet alleen om de nieuwe regels, maar de show die we tijdens de eerste twee races hebben gezien maakt me optimistisch voor de rest van het seizoen. In Shanghai zullen we zien als die trend wordt verdergezet.”

Niet iedereen is echter een grote fan van het nieuwe reglement. Wereldkampioen Lewis Hamilton was in ieder geval nog niet overtuigd: “Het volgen van andere wagens is niet veranderd. Het nieuwe reglement heeft nul verschil gemaakt, het is verschrikkelijk.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022