Räikkönen staat nog eens op het podium: “Het kan nog beter”

Oostenrijk 2016, dat was de laatste keer dat Kimi Räikkönen op het podium stond, als derde. Vandaag is het de Fin eindelijk nog eens gelukt, alweer als derde. Ondanks dat hij opnieuw kon proeven van de champagne, was hij nog niet helemaal tevreden.

Ferrari startte helemaal vooraan aan de GP van Rusland in Sochi. Uiteindelijk finishte beide Scuderia-rijders op het podium. Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen werden respectievelijk tweede en derde.

Na de vele kritiek op de prestaties van de ‘Iceman’ liet hij vandaag zien dat hij het waard is om in de tweede Ferrari te rijden. De hele race lang kon hij het tempo van zijn teamgenoot Vettel volgen. Daardoor lijkt Räikkönen nog een belangrijke rol te gaan spelen in het kampioenschap. Zoals hij vandaag deed, kan Räikkönen nog vaker tussen Vettel en Hamilton eindigen om zo punten af te nemen van de Mercedes-kampioen.

“Ik ben slechts derde”, klinkt Räikkönen na afloop van de GP van Rusland. “Dit weekend hebben we wel vooruitgang geboekt. Ik ben blij met hoe alles verliep dit weekend. Maar het kan nog beter dan de derde plaats. De start van het seizoen was moeilijk, helemaal niet ideaal. Maar we bleven werken aan de wagen en verbeterden.”

Kimi Räikkönen denkt dat het mogelijk is om nog eens een race te winnen. “Ik ben ervan overtuigd dat we er zullen komen. Het zijn de kleine details die het verschil maken. De top vier zit erg dicht op elkaar. Een kleine verbetering kan dan ook een groot verschil opleveren in het resultaat.” De laatste overwinning van Räikkönen dateert alweer van de GP van Australië 2013.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print