Alonso: “Vroegere terugvlucht was niet mogelijk dus naar de race gekeken en een ijsje gegeten”

Fernando Alonso zijn GP van Rusland zat er al op nog voor de race was begonnen. Tijdens de formatieronde moest hij zijn McLaren MCL32 al aan de kant parkeren omwille van een motorprobleem.

Alonso zelf verloor zijn humor alvast niet na de opgave: “Ik probeerde te kijken of ik een vlucht vroeger kon boeken maar er zijn er blijkbaar geen. Ik zal dan maar naar de race kijken en een ijsje eten,” grapte Alonso na zijn opgave.

Teleurgesteld is Alonso echter wel, aangezien het de zoveelste keer was dat hij en McLaren met een motorprobleem geconfronteerd werden.

“Het is jammer maar ik kon er niets aan doen. Van zodra we de formatieronde startten beschikte ik niet over het normale vermogen. Er werd me gevraagd om enkele zaken te veranderen op het stuurtje om het ERS terug te krijgen. Dat gebeurde echter niet en tegen het einde van de formatieronde hield de wagen er mee op. We konden deze keer zelfs de race niet starten,” blikt Alonso terug op zijn race die er eigenlijk geen was.

“We wensten allemaal dat we konden deelnemen aan de race maar zo’n zaken gebeuren nu eenmaal. Dit is sport. Wanneer je hier bent en je kan niet racen, wat kan je dan doen? Je hebt het zelf niet in de hand.”

Alonso wist op het moment van zijn reactie nog niet de exacte oorzaak van het probleem, al was het wel gerelateerd aan de motor.

“Het is een motorprobleem,” zei Alonso. “Laat ons hopen dat we het snel kunnen oplossen want ik heb dit jaar nog geen enkele keer de finish gehaald. Deze keer kon ik zelfs niet deelnemen aan de race,” zei een ontgoochelde Alonso, die zich nu goed kan inbeelden hoe Vandoorne zich voelde toen hij vlak voor de start van de GP van Bahrein te horen kreeg dat hij door een probleem niet kon deelnemen aan de race.

In tegenstelling tot Alonso slaagde Vandoorne er voor de tweede keer dit seizoen wel in om de finish te halen, al was dat als veertiende op een serieuze afstand van racewinnaar Valtteri Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print