Vandoorne tevreden met veertiende plaats: “Veel geleerd maar nog veel werk aan de winkel”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne wist tijdens de GP van Rusland de finish te halen en dat als veertiende. Het is meteen ook het enige positieve dat er over McLaren valt te schrijven.

Al voor aanvang van de race viel teamgenoot Fernando Alonso stil in zijn McLaren, de Spanjaard moest zijn MCL32 in de opwarmronde aan de kant zetten door een motorprobleem. Inderdaad, nog maar eens een motorprobleem bij McLaren-Honda, nadat eerder tijdens het raceweekend verschillende motoronderdelen van zijn Honda-krachtbron diende te vervangen.

Het mag dan ook al een half mirakel genoemd worden dat Vandoorne met zijn McLaren wel de finish wist te bereiken. Vandoorne reed een solide race, zonder zich echt in de kijker te rijden, iets dat niet echt mogelijk is met een motor die er voor zorgt dat je op het circuit van Sochi zo’n 2 à 3 seconden per ronde verliest.

“Wat mij betreft was de veertiende plaats het best mogelijke resultaat vandaag,” blikt Vandoorne terug op zijn race. “Ik kende een redelijke start maar moest een aanrijding in de eerste bocht vermijden. Daardoor kreeg ik een tijdstraf van vijf seconden omdat ik de limieten van het circuit niet respecteerde.”

“Dat veranderde echter niets aan het uiteindelijke resultaat vandaag. Het was een redelijk normale race waarbij we onze eigen snelheid hadden. Ik deed het maximaal haalbare en de veertiende plaats is volgens mij een juiste weerspiegeling van waar we ons bevinden.”

“Dat Fernando niet kon starten toont dat we nog heel wat werk hebben op het vlak van de betrouwbaarheid. Het is nu twee races op rij dat er één van beide wagens niet kon starten. dat is erg jammer, maar we konden vandaag op zijn minst toch de finish halen. Dat betekent dat het team en ikzelf vandaag veel konden leren.”

“Op het vlak van de snelheid zijn we overduidelijk nog niet snel genoeg, dat staat vast,” besloot Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print