Raikkonen denkt na over de toekomst

Kimi Raikkonen heeft laten weten dat hij na zijn carriere bij Ferrari nog niet weet of hij verder gaat in de F1. Raikkonen behaalde in 2007 zijn eerste wereldtitel met de Italiaanse renstal en deed dat, niet te vergeten, meteen het seizoen nadat Michael Schumacher ermee stopte.

Een jaar later toont Raikkonen weer hoe het wel moet en de Fin deed dat met slechts een puntje verschil in de eindstand. Een situatie van als 2 honden vechten om een been, die ik als schrijver ook al meteen tijdens de tweede GP voorspelde. De Finse rijder beschikt over geweldige rijderskwaliteiten op en naast de baan. Een nieuw Ferrari-tijdperk kan weer aanbreken met de Iceman. 

Koel en onbeïnvloedbaar naar pers en media toe, geen rechtsreekse duels tussen teammaats en weinig woorden maken weinig vuil voor de Fin. Raikkonen zal ook in 2008 voor Ferrari rijden en volgens hemzelf zou hij tot zijn dertig jaar de rode kleuren dragen. Wat er daarna zal gebeuren is nog niet duidlijk want de Finse rijder heeft ook hier in de hoogste klasse zijn doel bereikt.

"Er is geen reden om dit team te verlaten, mijn overeenkomst loopt nu nog twee jaar door en ik denk niet dat er nog een volgend renstal zal komen. Er zal wel eens een moment komen dat ik dit moe ben en wie weet zal ik dan wel weer naar lagere klasses trekken. Ik weet het nog niet, ik zal gewoon doen waar ik dan zin in heb", aldus Iceman.

Duidelijk mag wezen dat hier al lichtjes over een pensioen wordt gesproken maar voor wanneer dat juist zal zijn wordt voor iedereen gewoon afwachten. Raikkonen vertelde tot slot dat hij op dertig jarige leeftijd, na de overeenkomst van Ferrari, even opnieuw zal evalueren.

door Manuel Houben

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023