“Raikkonen en Alonso zullen goed samenwerken”

Luca di Montezemolo, de grote baas bij Ferrari, heeft laten weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat Alonso en Raikkonen een uitstekend rijdersduo zullen vormen.
image
Sinds de aankondiging dat de Spanjaard en de Fin bij Ferrari een rijdersduo gaan vormen werd er wild gespeculeerd over eventuele spanningen die er zouden gaan ontstaan bij Ferrari. Voor het eerst in tientallen jaren zal er immers geen strikte nummer 1 binnen het team zijn.

Luca di Montezemolo laat echter weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat beide rijders goed gaan samenwerken en dat in het belang van het team.

“Wie de eer en de kans krijgt om voor Ferrari te rijden moet in eerste instantie aan de belangen van het team denken en niet aan zichzelf,” aldus Luca di Montezemolo tegenover RAI Uno. “Geen van onze rijders kan ooit de andere rijder schaden. Alonso is misschien wel de sterkste rijder die ik ooit ontmoet heb, al is het steeds erg moeilijk om vergelijkingen te maken met het verleden. We hebben voor Raikkonen gekozen omwille van zijn ervaring en zijn prestaties van de voorbije twee jaar. Hij is bovendien erg geliefd binnen en buiten het team. Ik was erg blij met het enthousiasme waarop het nieuws van zijn komst naar Ferrari werd onthaald en dat zowel intern en extern. Ik ben er zeker van dat ze elkaar gaan helpen.”

Ook op de reeds jarenlange speculaties van een eventuele komst van Sebastian Vettel naar Ferrari kwam Luca di Montezemolo even terug. Volgens di Montezemolo staat de deur steeds open voor Vettel, al had hij ook nog een reactie klaar op de uitlatingen van Bernie Ecclestone.

“Beter dan Ayrton Senna? Bernie Ecclestone zegt wat hem past, maar hij is zonder twijfel een uitstekende rijder. Hij is een serieuze jonge gast die al heel wat gewonnen heeft en daardoor ook het nodige respect verdient. Ik feliciteer hem en Red Bull dan ook. Vettel bij Ferrari? Wie weet wat de toekomst brengt? Maar momenteel hebben we geen probleem wat onze rijders betreft en zijn we daar niet mee bezig,” besluit de Ferrari-baas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}