“Raikkonen is nu een betere rijder dan toen hij Ferrari in 2009 verliet”

Kimi Raikkonen keert opnieuw terug naar Ferrari. Een goede zaak voor Ferrari en het haalt daarmee een rijder terug in huis die nu zelfs beter is dan toen hij de renstal verliet.
image
Kimi Raikkonen maakte in 2007 de overstap van McLaren naar Ferrari en hij behaalde meteen zijn eerste wereldtitel in de formule 1. Maar eind 2009 was het voorbij bij Ferrari. De Fin werd bij Ferrari aan de kant geschoven en vervangen door Fernando Alonso.

Raikkonen verliet niet enkel en alleen Ferrari maar ook de Formule 1. Na twee jaar afwezigheid maakte hij zijn comeback bij Lotus. Laat hem nu net bij die renstal de deur binnenkort achter zich dicht trekken om samen met Fernando Alonso, de man waarvoor
hij in 2009 plaats moest maken, een droomduo te vormen bij Ferrari.

“We hebben gedurende drie jaar met Kimi gewerkt, van 2007 tot en met 2009, en we hebben nooit een probleem met hem gehad,” aldus Stefano Domenicali op de website van Ferrari over het karakter van de Fin. “Natuurlijk heeft iedereen zijn karakter en zijn manier van doen. Je kan van een Fin niet verwachten dat hij op zijn Italiaans grappen gaat vertellen of de clown gaat uithangen.”

“Ik denk eerlijk gezegd dat de combinatie van het zeer expressieve en gepassioneerd Latijns karakter van Fernando en de ‘koele stijl’ van iemand zoals Kimi, als we het zo mogen noemen, veel mensen aanspreekt. En onze partners zijn het daar mee eens.”

Volgens Stefano Domenicali is Kimi Raikkonen de voorbije jaren verder uitgegroeid tot een nog betere en meer complete rijder. Meer zelfs. Zijn koelheid, maar vooral zijn gebrek aan technische kennis en leiderschap op dat vlak zijn niet langer grote minpunten. Ferrari werd door James Allison, die nu voor Ferrari werkt, maar de voorbije periode intensief met de Fin samenwerkte bij Lotus, verzekerd dat Raikkonen op technisch gebied serieuze vooruitgang heeft geboekt.

“Wat het technische aspect betreft, dat vandaag de dag enorm belangrijk is, heeft James Allison er ons van verzekerd in welke mate Kimi de voorbije twee jaar op dat vlak vooruitgang heeft geboekt,” besluit Domenicali.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print