Razende Charles Leclerc op Twitter: “Ik ben geen racist”

Charles Leclerc trok donderdag fel van leer op Twitter nadat hij op de sociale media werd afgeschilderd als een racist omdat hij afgelopen weekend niet knielde voor de GP van Groot-Brittannië.


De Monegask stuurde een reeks tweets de wereld in waarin hij razend reageert op de personen die zijn woorden verdraaien en hem afschilderen als een racist.

“Het is erg triest om te zien hoe sommige mensen mijn woorden manipuleren om me als een racist te laten klinken,” aldus Leclerc op twitter. “Ik ben niet racistisch en ik heb een absolute hekel aan racisme. Racisme is walgelijk.”

“Stop met mij in dezelfde groep te plaatsen als deze walgelijke mensen die anderen discrimineren op grond van hun huidskleur, religie of geslacht. Ik maak geen deel uit van hen en dat zal ik ook nooit doen. Ik heb altijd respect gehad voor iedereen en dat zou de standaard moeten zijn in de wereld van vandaag.”

“En aan wie mijn imago gebruikt om zijn of haar verkeerde ideeën te promoten, hou alsjeblieft op. Ik hou niet van politiek en ik wil daar niet bij betrokken zijn,” besluit Leclerc.

Tijdens het persmoment in Silverstone benadrukte hij nog eens dat hij niet in verband wil gebracht worden met racisme enkel en alleen omdat hij niet wil knielen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner