“RB6 is een evolutie van de RB5”

Adrian Newey verklaarde tijdens de launch van de nieuwe RB6 dat men bij Red Bull de competitieve RB5 heeft doen evolueren tot de RB6. Zal Red Bull het in 2010 dus nog beter doen en de titel behalen?
Indien men Adrian Newey uit zijn functie zou ontslaan denk ik alvast dat niet één maar minstens drie teams hem zullen trachten aan te werven. De man die tot en met 2005 de bewapening van McLaren voorzag en dus met andere woorden deelde in de wereldtitels van Mika Hakkinen, die man voelt zich momenteel nog steeds erg goed bij het grote Red Bull. Over de nieuwe RB6 niets dan positief nieuws dus!

“Onze twee grootste uitdagingen waren de grotere brandstoftanks en de versmalling van de banden voor 2010. Het draaide niet enkel om het plaatsen van een grotere benzinetank want al snel kwamen we tot de conclusie dat de remmen het extra gewicht niet ongemerkt voorbij lieten gaan. Ook de banden zullen in het eerste gedeelte van een race sneller slijten.”

“Om een lang verhaal kort te maken is het zo dat we vooral op zoek moesten naar een betere verdeling van het gewicht van onze wagen. We verwachten dat de RB6 een grote evolutie is op de wagen van 2009. Wat de diffuser betreft zijn we eerst goed gaan moeten observeren om ze toch maar te doen passen want onze versnellingsbak en ophanging mochten zeker geen problemen gaan opleveren. Met deze wagen zouden we opnieuw om de titel moeten kunnen strijden”, aldus Adrian Newey die al sinds 2006 de designer is van Red Bull Racing.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}