Rechter: “Sauber en Van der Garde moeten met elkaar praten”

De rechter van het Supreme Court van Victoria heeft het Sauber F1 team en Giedo Van der Garde gevraagd om vrijdagavond rond de tafel te zitten om er zo samen uit te komen.

Van der Garde won de rechtszaak tegen het Sauber F1 team die hij had aangespannen bij het Supreme Court van Victoria. Ook tijdens de beroepsprocedure van Sauber tegen die uitspraak werd de Nederlander in het gelijk gesteld.

De rechtbank bepaalde dat Sauber Giedo Van der Garde moet laten racen. Het Sauber F1 team liet uit voorzorg beide rijders niet rijden tijdens de eerste oefensessie. Ondertussen was Giedo Van er Garde te zien in een race-overall van het Sauber F1 team, maar in actie komen op de baan deed hij niet. Tijdens de tweede oefensessie liet Sauber immers haar rijdersduo bestaande uit Felipe Nasr en Marcus Ericsson in actie komen.

Daarop trok Van der Garde opnieuw naar de rechtbank om aan te klagen dat Sauber en Monisha Kaltenborn, de teambaas van de renstal, te weinig doen om hem daadwerkelijk te laten rijden. In het slechtste geval kunnen bezittingen van de F1-renstal aangeslagen worden en riskeert Monisha Kaltenborn zelfs een celstraf.

Amper een uur nadat de nieuwe rechtszaak begonnen was werd er door de rechter echter besloten om de rechtszaak van vandaag op zaterdagochtend verder te zetten. De rechter drong er bij beide partijen wel op aan om op vrijdagavond samen te zitten in de hoop er zo uit te komen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen