Red Bull en Ferrari zijn onze rivalen.

Renault-baas Eric Boullier is ervan overtuigd dat zijn team dit jaar zal strijden om de overwinning. De nieuwe R31 wekte veel bewondering op door zijn innovatieve design met een vooruitlaat. Het team eindigde vorig jaar vijfde in het kampioenschap en wil dit jaar een nieuwe stap vooruit zetten.
“Wij spendeerden veel tijd aan het overwegen van de vooruitlaat. Binnenskamers hebben we er lang genoeg over gediscussieërd. Het was een risico, maar uiteindelijk hebben we het toch maar geprobeerd.”, aldus Boullier aan El Pais. Het is momenteel nog te vroeg om te zeggen indien we races kunnen winnen, het zal hard vechten zijn tegen Red Bull en Ferrari.

Boullier zegt dat zijn Renault’s momenteel sneller zijn dan de Mercedessen en McLaren’s. Maar beide renstallen moeten nog het maximum uit de nieuwe wagen halen. Mercedes heeft tijdens de laatste test in Barcelona al bewezen dat er nog extra tijd gewonnen kan worden. De uitdaging bij Renault ligt er nu in hun voorsprong niet uit handen te geven. “Zowel Mercedes als McLaren hebben veel meer middelen dan wij, indien we er in slagen onze voorsprong te behouden zou dat een fantastisch succes zijn voor Renault.”

Geschreven door Yong Lee Van De Casteele

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}