Red Bull gaat onderzoek doen naar groot verschil tussen Sergio Perez en Max Verstappen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van België zegevierde Max Verstappen met een grote voorsprong op teamgenoot Sergio Perez, dit ondanks het feit dat Perez van op P2 aan de race mocht beginnen en Verstappen van op P6 aan de race begon. Ook Red Bull vindt dat vreemd en gaat een onderzoek voeren naar de oorzaak daarvan.

Na afloop van de race liet Sergio Perez al verstaan dat er een reden moet zijn waarom hij zo’n grote achterstand had op Verstappen terwijl hij tijdens de eerste ronde eigenlijk al aan de leiding van de race kwam te liggen. Perez vermoedt een onderliggend probleem of oorzaak en die piste lijkt nu ook Red Bull te bewandelen nu ze een onderzoek zijn gestart naar het groot verschil in performance tussen Perez en Verstappen op Spa-Francorchamps.

“Perez zijn eerste stint was redelijk goed,” vertelde Red Bull-teambaas Christian Horner over de race van de Mexicaan. “Ik denk dat Checo zich op de medium band helemaal niet zo comfortabel voelde als Max. Vervolgens draaide het op de soft rond het managen van de band.”

“We maakten ons wat zorgen. Je zag dat de banden het wat aan het begeven waren. Het was dan vooral een kwestie van de race finishen.”

“Checo deed het geweldig tijdens de eerste ronde, hij haalde Charles in met een gedurfd manoeuvre langs de buitenkant. Hij had een goede snelheid tijdens de eerste stint. Maar we moeten nu bekijken waardoor het komt dat hij problemen ondervond op de medium band.”

Volgens Horner ligt een deel van het verschil in performance echter ook aan de rijder en het feit dat Max Verstappen momenteel geweldig rijdt.

“Ik denk over het algemeen dat Max momenteel buitengewoon is. Wat we met Max momenteel zien is iets dat je normaal slechts één keer in een generatie ziet. Net zoals al de ander geweldige rijders heeft hij die extra capaciteit.”

“Wat we momenteel met hem zien is de mogelijkheid om de banden te lezen, de race te lezen, hij haalt er echt alles uit. Het is geweldig om te zien. Ik denk dat hij zich momenteel op de top van zijn kunnen bevindt.”