Helmut marko: “Tweede worden na ‘ongelooflijke’ Max Verstappen is eigenlijk een overwinning”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen slaagde er tijdens de GP van België opnieuw in om, ook al startte hij van op P6, een erg vlotte en dominante overwinning te behalen. Volgens Dr. Helmut Marko is Verstappen momenteel quasi onverslaanbaar en is een tweede plaats voor de andere rijders eigenlijk een ‘overwinning’.

“Tweede worden achter Max is zoals een overwinning behalen,” vertelde Helmut Marko tegenover de ‘F1 Nation podcast’. “Er is geen enkele andere rijder die op zijn niveau kan blijven. Misschien zullen Alonso en Hamilton zich dichter bevinden maar niemand kan hem momenteel verslaan.”

Verstappen is bezig aan een ongelooflijk sterk seizoen en heeft momenteel 125 punten voorsprong op teamgenoot Sergio Perez. Verstappen behaalde zijn tiende overwinning op rij en dat heeft de Nederlander te danken aan enkele ongelooflijke capaciteiten waarover hij beschikt.

“Ik weet hoe goed Max is en dat moet je beseffen. Hij kan goed zorg dragen voor de banden en nog steeds erg snel zijn,” aldus Marko.

“Hij kan de race veel beter lezen en vooruit kijken dan de anderen, wat hij nu doet ligt eigenlijk al achter hem. Hij heeft een ongelooflijke capaciteit aanwezig in zijn hoofd.”