Red Bull geeft fans de kans om livery voor F1-bolide te ontwerpen

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Het Red Bull F1 team geeft haar fans de kans om een unieke livery voor haar nieuwe F1-bolide te ontwerpen. Zo krijgt de RB19 tijdens de drie Amerikaanse races een andere livery.

Gisteren stelde Red Bull haar nieuwe wagen aan het grote publiek voor. Vuurwerk was er tijdens de presentatie maar de livery zelf zorgde voor heel wat minder vuurwerk. De livery van de RB19 is immers bijna een exacte kopie van de livery van vorig jaar.

Toch zullen we tijdens minstens drie races dit seizoen een ingrijpend gewijzigde livery te zien krijgen want Red Bull laat haar fans een livery ontwerpen voor de races in Miami, Austin en Las Vegas.

“We willen de fans betrekken bij de livery en het uitzicht van onze wagen en dit tijdens de drie Amerikaanse races dit jaar. Voor de allereerste keer gaan we de fans betrekken bij het ontwerpen van een livery voor die drie races,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Het zal een wedstrijd zijn, het is een enorme kans en we hebben er lang en hard over nagedacht. We weten dat dit is wat de mensen willen zien en dit jouw kans om een livery te ontwerpen.”