“Red Bull-plan voor ‘engine freeze’ is de beste keuze voor de F1”

De CEO van de F1, Stefano Domenicali, roept de F1-teams op om de plannen van Red Bull voor een zogenaamde ‘engine freeze’ vanaf 2022 te steunen.


Vorig seizoen maakte Honda bekend de F1 te zullen verlaten aan het einde van 2021 en dat betekent dus dat Red Bull zonder motorenleverancier komt te zitten. De Oostenrijkse formatie heeft echter een overeenkomst met Honda om de motoren van de Japanners in eigen beheer te blijven gebruiken na 2021. Het enige probleem dat zich stelt is dat Red Bull niet over de middelen beschikt om de krachtbronnen zelf verder te ontwikkelen.

Daarom wil Red Bull graag vanaf 2022 een zogenaamde ‘engine freeze,’ wat zoveel betekent als een bevriezing van de ontwikkeling van alle F1-motoren. Mercedes heeft al laten weten dat ze het een aanvaardbaar voorstel vinden en ook Ferrari is te vinden voor het voorstel, hoewel dat in het geval van de Scuderia aanvankelijk niet het geval was. Enkel Renault loopt er niet warm voor want zij hebben plannen voor een grote update van hun power unit volgend jaar.

Volgende week zal het voorstel besproken worden op een meeting van de F1-commissie en Stefano Domenicali, de nieuwe grote baas van de F1, is alvast een voorstander.

“Het bevriezen van de motoren is een heel belangrijk punt,” aldus Domenicali tegenover ‘Motorsport.com.’ “En dan wil ik zeggen, niet enkel voor Red Bull maar voor de hele sport.”

Er komen ook een aantal maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de Formule 1 betaalbaarder wordt. Vanaf dit jaar is er een maximum budget dat mag uitgegeven worden door de teams en daar horen ook de kosten voor de motoren bij.

“Dat is een prioriteit voor veel constructeurs, Het is iets dat zeker een belangrijk punt zal worden op de meeting.”

“Het huidige reglement en bevriezing zijn gebaseerd op 2023,” gaat de Italiaan verder. “We moeten daarop anticiperen want we willen geld besparen zodat de constructeurs en teams kunnen investeren in de nieuwe motor.”

Domenicali zegt optimistisch te zijn over het feit dat Red Bull en Alpha Tauri verder gebruik zullen kunnen maken van de Honda-motoren en dat ze niet gedwongen worden om naar een noodplan met Renault te moeten grijpen.

“De gesprekken die bezig zijn gaan de goede richting uit. Ik wil niet op de dingen vooruit lopen maar ik heb er alle vertrouwen in dat iedereen het belang begrijpt als zulke dingen gebeuren.”

“Ik hoop dat iedereen beseft dat dit de juiste keuze is, niet alleen voor Red Bull maar voor de hele F1,” besluit Domenicali.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022