Red Bull RB5: Newey verwacht weinig winnaars in 2009

Adrian Newey is van mening dat het behalen van overwinningen in 2009 enkel kan indien een rijder over de juiste wagen beschikt. Volgens de technisch directeur van Red Bull zullen er niet meer dan twee teams een zege behalen in 2009 en dat opnieuw omwille van de wijzigingen in het reglement. Ook zullen de wagens volgens Newey wel over een boost beschikken dankzij het KERS-systeem maar dat zal amper bijdragen tot de inhaalmanoeuvres, vooral de layout van een circuit van groot belang en niet de snufjes zoals KERS.

“Vorig seizoen lagen de rijders nog redelijk dicht bij elkaar en het gevolg daarvan was dat maar liefst vijf teams een zege wisten te behalen. Door de veranderingen in het reglement zal dat volgens mij in 2009 niet meer het geval zijn en zullen slecht één of twee teams de hoogste plek op het podium behalen”, zo vertelde Adrian Newey.

Tot slot wist Newey ook nog te vertellen dat men bij Red Bull de batterijen van het KERS-systeem in de benzinetank zou hebben gestopt. Bij Ferrari stopte men ze in de neus van de nieuwste F60 en dat om een goede balans van de wagen te krijgen maar zo zal vast wel elk team voor zich een oplossing vinden. Bij Red Bull moest vooral het zwaartepunt van de RB5 naar voren worden gebracht en dat waarschijnlijk omwillen van de batterijen achteraan in de tank.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023