Red Bull RB5: Vettel wil opnieuw winnen in 2009

In 2008 werd Sebastian Vettel de jongste winnaar ooit uit de geschiedenis van de F1 en in 2009 wil hij graag vaker op die hoogste plek van het podium staan. De Duitse rijder wordt door rijders al Schumacher, Hakkinen en Coulthard aanzien als een toekomstig kampioen. Tijdens de finale op Interlagos in 2008 wist Vettel zonder problemen de wagen van Hamilton te passeren en dat koste de Brit zelfs bijna zijn wereldtitel. Vettel is volop aan het groeien en zowat heel de paddock zal in 2009 op hem letten.

“Ik wil uiteraard nog meer overwinningen behalen in 2009 en als het even kan zal ik ook voor de wereldtitel gaan maar dat zal voorlopig nog afwachten worden. Eerst zullen we ons moeten vergelijken met de andere wagens om vervolgens te verbeteren. De beste wagens zullen volgens mij opnieuw McLaren en Ferrari zijn”, aldus Vettel.

Vettel maakte aan het eind van 2008 een overstap van Toro Rosso naar Red Bull en heeft al even kunnen samenwerken met zijn nieuwe collegaÂ’s. Iedereen binnen het team zou op dit ogenblik al goed werk leveren en over de nieuwe wagen werd hard nagedacht. Toch is het volgens Vettel nog te vroeg om de RB5 nu al te beoordelen.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023