Red Bull vindt oorzaak van hevige brand bij Mark Webber

Mark Webber zijn RB9 vatte vuur nadat hij was aangereden door Adrian Sutil. Het leverde heel wat spectaculaire beelden op, maar uiteraard wou Red Bull ook weten waarom de brand zo hevig was.
Meteen na de race liet Mark Webber verstaan dat hij dacht dat zijn KERS-unit de oorzaak zou zijn van de korte maar erg hevige brand. Red Bull onderzocht de RB9 van Mark Webber, althans wat er van over bleef, en kwam tot de conclusie dat de oorzaak van de hevige brand een kapotte olieradiator was.

Door de impact van de aanrijding met Adrian Sutil barstte een olieradiator waardoor er vervolgens olie lekte op de hete uitlaat van Webber zijn RB9. De olie vatte onmiddellijk vuur waardoor zijn RB9 begon te branden als een toorts. Red Bull onderzoekt nog of het chassis van Webber nog opnieuw gebruikt kan worden.

“We hebben steeds een reservechassis bij ons met alle noodzakelijke onderdelen ervoor,” zei Horner. “We moeten echter nog zien hoe sterk de wagen van Mark beschadigd is en of we hem nog kunnen herstellen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer