Wedstrijdleiding deelt reprimandes en gridpenalties uit

Reeds tijdens de race kwam er in beeld dat heel wat incidenten na afloop van de race onderzocht zouden worden. Voor Jules Bianchi en Charles Pic komt het met een met een vreemde nasmaak want beide rijders kregen een gridpenalty.

Het lijstjes met reprimandes dat de stewards na afloop van de GP van Zuid-Korea uitdeelden is lang …

Giedo Van der Garde, Max Chilton, Charles Pic en Jules Bianchi, allemaal kregen ze een reprimande. Voor Pic en Bianchi was het de derde reprimande van het seizoen en dat resulteert net als bij Webber de vorige keer automatisch in een gridpenalty van tien plaatsen op de startgrid voor de volgende race.

Pic en Bianchi kregen hun derde reprimande omdat ze te weinig gehoor gaven aan de gele vlaggen. Ze zullen dus sowieso achteraan de grid starten. Tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan zullen ze dus vooral moeten uitvechten wie van hen beide als allerlaatste moet starten. Van der Garde en Chilton kregen dan weer een reprimande omdat ze tijdens een safety car-fase te snelle sectortijden reden.

Voor heel wat andere incidenten werd er dan weer geen straf uitgedeeld. Zo kreeg Sergio Perez geen bestraffing voor zijn aanrijding met Felipe Massa en het van de baan dringen van Paul di Resta. Ook Adrian Sutil die tijdens het aanremmen voor de derde bocht de controle over zijn wagen verloor en Mark Webber ramde kreeg geen straf.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print