Red Bull voorziet extra bodyguards voor Max Verstappen in Mexico: “We willen op alles voorbereid zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft bevestigd dat Max Verstappen tijdens het raceweekends in Mexico bodyguards krijgt. Red Bull heeft volgens Marko de verantwoordelijkheid om Verstappen zo goed mogelijk te beschermen. 

De relatie en verstandhouding tussen Max Verstappen en teamgenoot Sergio Perez kwam al meermaals figuurlijk onder ‘hoogspanning’ te staan. Vooral vanuit het Perez-kamp werd er al meermaals gesuggereerd dat Sergio Perez binnen het team anders behandeld wordt en zelfs benadeeld zou worden. 

Ook bij de Mexicaanse fans raken de gemoederen vaak oververhit. Vooral de fel gecontesteerde uitspraken van Helmut Marko gooiden nog olie op het vuur (Helmut Marko biedt verontschuldigingen aan voor beledigende opmerkingen over Sergio Perez). Afgelopen raceweekend werd Max Verstappen door de Mexicaanse fans getrakteerd op boegeroep en uitgerekend dit weekend wordt er in Mexico geracet.

Max Verstappen mag zich dan ook aan een ‘warm welkom’ van de Mexicaanse fans verwachten, ook al heeft Sergio Perez een oproep gedaan om respectvol te zijn tegenover Verstappen en iedereen binnen het Red Bull-team. 

Bij Red Bull hebben ze echter bodyguards voor Max Verstappen voorzien, dit om zijn veiligheid te kunnen garanderen. De voorbije jaren waren er al incidenten in Mexico. Zo was er wangedrag om foto’s en handtekeningen te bekomen en liet Pierre Gasly verstaan dat er persoonlijke bezittingen gestolen werden.

Max Verstappen vindt bodyguards zelf niet nodig maar Red Bull-adviseur Helmut Marko laat verstaan dat ze bij Red Bull de veiligheid van Max Verstappen erg belangrijk vinden en proberen te waarborgen.

“Max is redelijk relaxed en vindt het niet nodig,” aldus Marko tegenover ‘F1-insider’. “We dragen een verantwoordelijkheid voor hem dus we willen gewoon op veilig spelen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023