Red Bull weert menselijke fouten bij pitstops

Red Bull Racing werkt aan een systeem waarbij de fout van afgelopen weekend, waarbij een wiel van Mark Webber’s auto loskwam en een cameraman verwondde, niet meer herhaald wordt.
image
Tijdens de eerste pitstop van Mark Webber had de monteur rechtsachter het wiel niet goed vastgemaakt, maar toch werd Webber de baan terug opgestuurd, met alle gevolgen van dien. Ondertussen nam de FIA al de nodige veiligheidsmaatregelen, maar Red Bull Racing werkt toch nog aan een systeem waardoor er geen menselijke fouten zoals tijdens de GP van Duitsland meer kunnen gebeuren.

“Ik ben ervan overtuigd dat we in Hongarije over een systeem zullen beschikken waarbij we menselijke fouten kunnen vermijden. Op elke wheelgun zit er een knop die door de monteur moet ingedrukt worden als een wiel is vastgemaakt. Wanneer alle knoppen ingedrukt zijn, krijgt de rijder het signaal om opnieuw te vertrekken. Nu was het wiel echter niet goed gemonteerd, waarna de monteur in kwestie iets meer druk op de wheelgun wilde. Hij drukte per ongeluk die knop in, waarna het licht voor Webber op groen ging.” verklaarde Helmut Marko tegenover Servus TV.

“Daarna namen we het zekere voor het onzekere tijdens de pitstops. De monteurs moesten extra opletten dat alle wielen goed vastzaten. Desnoods deden ze er maar een seconde langer over.”

Na de race werd de cameraman die gewond raakte bij het incident, bezocht in het ziekenhuis. “We gaven hem een poster waarom iedereen iets geschreven had. Hij zag er blij uit en vertelde ons dat we ons geen zorgen hoefden te maken. Hij denkt zelfs dat hij er in Hongarije gewoon weer zal bij zijn.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print