Renault: "Geen revolutionaire W-vleugel in Melbourne"

Onlangs onstond het gerucht dat Renault een nieuwe achtervleugel aan het ontwikkelen was die de vorm van een W zou hebben en daarom de W-vleugel werd genoemd. De vleugel zou ervoor zorgen dat de Reault-bolide ongeveer een halve seconde sneller zou rijden per ronde, maar tot op heden ontbreekt echter elk bewijs van het bestaan van dergelijke achtervleugel. 

De Spaanse krant Marca beweert nu van een woordvoerder van Renault te hebben vernomen dat dergelijke vleugel zeker en vast niet zal gebruikt worden in Australië. Volgens de eerdere geruchten wou Renault de vleugel niet tijdens publieke tests gebruiken, maar enkel in de windtunnel testen. Dit om te voorkomen dat andere teams de vleugel zouden kopiëren tegen de start van het seizoen.

Volgens Marca is heel de geruchtenmolen rondom de beruchte W-vleugel te wijten aan iets te fantasierijke fans die een bewerkte foto op het internet hebben geplaatst. Het zal echter afwachten blijven tot de start van het nieuwe seizoen in Melbourne om te zien of Renault nu al dan niet beschikt over de beruchte W-vleugel.