Renault test nieuwe aerodynamische onderdelen

Bij de Franse renstal Renault heeft men deze week van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele nieuwe aerodynamische onderdelen te testen.
Testrijder Adam Khan mocht ditmaal achter het stuur kruipen van de R29 maar dat ging niet helemaal probleemloos. De wagen op zich voldeed aan de verwachtingen terwijl de mensen uit de omgeving dan weer wisten te klagen over de geluidsoverlast.

“Ik heb er alvast erg van genoten. Ik mocht de wagen testen op enkele rechte stukken en daarom ging de test door op het vliegveld van Duxford. Ik weet dat het niet echt speciaal is om op rechte stukken te mogen rijden maar ik ben best tevreden en ik hoop het team voldoende data te hebben bezorgd.”

“Ik kon ditmaal echt wel het verschil voelen met de wagen want tijdens de vorige tests was de wagen nog gebouwd volgens het oude reglement. In de cockpit alleen al merkte ik enkele nieuwe snufjes en knopjes op. Het was snel wennen aan de extra knopjes en ik ben ondertussen al gewend om ze te gebruiken”.

Tot slot vertelde Adam Khan nog iets over zijn eerdere test op het circuit van Spa. Khan is blij gereden te mogen hebben op één van de bekendste circuits op de kalender en vooral Eau Rouge zal hem nog even bijblijven.

“Om op Spa met een F1 te mogen rijden is fantastisch. Het is zowat het beste en bekendste circuit uit de F1 met enkele uitdagende bochten. Het bijzonderste moment was zonder twijfel wanneer ik door Eau Rouge ging want toen beleefde ik het mooiste moment van de hele ronde. Spa is perfect om de wagen op snelheid te rijden en anderzijds toch veel grip te behouden. Spa laat je echt het gevoel van F1 voelen”, zo vertelde Adam Khan.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}