Renault wil nog sneller starten

Vitaly Petrov meldt dat Lotus-Renault haar racestarts nog wil verbeteren en daar naarstig aan werkt.
Toch leek het alsof de twee Renaults in Maleisië het best weg waren. Het team zal in China nieuwe systemen testen om nog beter van de startplek weg te komen, maar het zal niet makkelijk zijn op het korte stuk naar de eerste bocht.

“Het team heeft er al geweldig aan gewerkt.” vertelde de Rus vandaag op de persconferentie. “We proberen altijd de goede afstelling te vinden voor de koppeling en zo een goede start te maken. Dit weekend hebben we ook iets nieuws dat we gaan proberen en dat onze start moet verbeteren. Het moeilijke zal dit weekend de korte aanloop zijn.”

Lotus Renault heeft een zeer goede start gemaakt dit seizoen. Het team behaalde twee podia in evenveel races. Toch zal Renault, zoals elk team, genoeg vooruitgang moeten boeken om die resultaten te blijven behalen.

“We zullen proberen om op dit tempo door te gaan, maar dat zal niet gemakkelijk zijn.” vervolgt Petrov. “We moeten gefocust blijven en zoveel mogelijk punten proberen te behalen. Het is een lang seizoen en niet alle resultaten zullen zo goed zijn als die we reeds behaald hebben. Het belangrijkste is dat we in elke race punten kunnen behalen.”

Ook teameigenaar Gerard Lopez gelooft dat de wagen goed is maar schrijft het grootste succes toch aan de rijders toe.

“We hebben een goed startsysteem, maar het grootste deel ligt nog steeds in de handen van onze rijders. De start is zeker een sterk punt van Vitaly en ook Nick (Heidfeld) startte al goed in Australië. Hij maakte daar ook zes of zeven plaatsen goed, maar in Maleisië maakten ze beiden een perfecte start.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print