Perez ontsnapte in Maleisië aan zware verwondingen

Sergio Perez heeft tijdens de GP van Maleisië erg veel geluk gehad.
De Mexicaan moest opgeven nadat zijn wagen beschadigd raakte door brokstukken van een andere wagen. Nader onderzoek bracht echter aan het licht dat Perez erg veel geluk had want voor hetzelfde geld had hij ernstige verwondingen opgelopen door de inslag van de brokstukken.

De brokstukken kwamen immers in de cockpit terecht en stopten net voordat ze Sergio Perez zouden getroffen hebben. Het chassis van de wagen kan alvast niet meer opnieuw gebruikt worden.

“Het was erg gevaarlijk,” aldus Perez. “Na het verder onderzoek op het chassis kwam ik tot het besef dat ik erg veel geluk had.”

“Het kwam redelijk vlot doorheen het chassis en ik had dus veel geluk. Voor komend weekend hebben we een nieuw chassis.”

Volgens Perez en Sauber was het overduidelijk een brokstuk aangezien alleen zoiets dergelijke schade kan veroorzaken.

“Er lag iets op het circuit. We weten niet of het van een Toro Rosso was of van een ander team. Toen Jaime Alguersuari erover reed kwam het recht op mij af en kwam het in mijn wagen terecht.”

Het incident doet terugdenken aan de kwalificatie voor de GP van Hongarije in 2009 waarbij Felipe Massa getroffen werd door een onderdeel dat van Rubens Barrichello zijn wagen was losgekomen. Het trof de helm van de Braziliaan en Massa was zelfs even in levensgevaar. Uiteindelijk kwam het allemaal goed met Massa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print