Renault wil terugkeren naar de top

Bij de Franse renstal Renault hoopt men opnieuw om de wereldtitel te kunnen strijden. Renault neemt daarvoor echter wel de tijd tot 2011 en dat omwille van de tegenslagen die de renstal in 2009 kende.
Dat Renault in 2009 geen aanspraak op de wereldtitel maakte hoeven we jullie op dit ogenblik vast niet meer duidelijk te maken. De pot ging er op bepaalde ogenblikken de ketel verwijten en dat had vervolgens weer als resultaat dat Nelson Piquet, Flavio Briatore en Pat Symonds met de noorderzon verdwenen uit de sport.

Het team dat vooral in Frankrijk een reputatie hoog diende te houden viel volledig door de mand nadat Piquet een tegenaanval plande op Briatore. In 2008 diende Piquet zijn wagen opzettelijk in een muur te parkeren om op die manier teamgenoot Fernando Alonso de zege op Singapore te bezorgen.

Toen de FIA van start ging met het bepalen en uitdelen van de straffen kwam het er op een zeker ogenblik zelfs op neer dat ook Alonso op de hoogte zou zijn geweest van het zogenaamde crashgate-schandaal. Inderdaad, Alonso kon zijn onschuld in Parijs aantonen maar dan moeten we in alle stilte misschien wel nog toegeven dat we weinig details te weten kwamen inzake de betrokkenheid van Alonso. De Spaanse rijder stapte niet veel later en vroeger dan verwacht over naar de Italiaanse renstal Ferrari.

In 2010 wil Renault graag terug om de titel strijden om op die manier haar sponsors en vooral haar eigen reputatie weer een kleurrijk tintje te bezorgen. Bob Bell zal, net als in 2009, als teambaas blijven dienen van Renault en als vervanger van Alonso wist men er Robert Kubica al aan te trekken. Bob Bell moest alvast toegeven dat Kubica geen wagen in handen zal krijgen die hem vanaf het begin met de toppers zal doen meedraaien. Het team hoopt vooral om vanaf 2011 terug helemaal aanspraak te kunnen maken op de wereldtitel.

“De strategie die we op dit ogenblik toepassen zal over meerdere seizoenen zonder twijfel haar vruchten afwerpen. Onze verwachtingen voor 2010 zijn realistisch en we zullen dus geen wagen op de grid kunnen plaatsen die de toppers zal kunnen volgen. We zullen er het beste van maken en we hopen toch nog binnen de top 3 te kunnen eindigen. Het team is vooral tevreden over het feit dat we zekerheid hebben gekregen voor de toekomst en daarom alleen al zal elke medewerker zich voor de volle 100 procent gaan inzetten”, zo verklaarde Bob Bell.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}