Renault zet Piquet Jr. onder druk

Nelson Piquet behaalde in Frankrijk voor het eerst in zijn F1-carrière punten. Voor de jonge Braziliaan was een goed resultaat in Frankrijk een must. Er circuleren immers steeds meer geruchten dat Piquet Jr. moet oppassen voor zijn zitje bij Renault.

Door in Frankrijk voor teamgenoot Fernando Alonso in de punten te finishen houdt de jonge Braziliaan voorlopig de druk een beetje af. Toch houdt Renault de druk op de ketel door te stellen dat ze de komende races puntenfinishes van Nelsinho verwachten, te beginnen dus in Groot-Brittannië.

"Op vrijdag was hij tijdens de oefensessies op vrijdag serieus wat trager dan Fernando, maar tegen het einde van het raceweekend zat hij helemaal in de buurt van hem en finishte zelfs voor hem," zegt Bob Bell, technisch directuer bij renault. "Het was een positief weekend voor hem, wat goed is voor zijn zelfvertrouwen. Hopelijk is het een start van een mooie tweede seizoenshelft, aangezien we naar enkele circuits gaan waar hij reeds gereden heeft. Ik denk dat dit voor hem een uitstekende kans is om zijn ware kunnen te tonen."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022