Ricciardo bekritiseert Red Bull voor fout bij pitstop

De ongelukkige Daniel Ricciardo zei na de race in Monaco dat hij voor de tweede keer op rij “genaaid” is door zijn team Red Bull Racing. Vandaag had Ricciardo de overwinning voor het grijpen in Monaco, maar een cruciale fout van het team zorgde ervoor dat Lewis Hamilton met de overwinning wegliep.

Daniel Ricciardo reed bij de start van de GP van Monaco weg van het pak op de regenbanden, maar kwam achter Lewis Hamilton te zitten toen de Australiër overstapte naar intermediates, terwijl Hamilton doorging op de ‘full wets’.

Lewis Hamilton schakelde meteen over van de ‘full wets’ naar de ultrasofts. Een ronde later maakte Daniel Ricciardo ook zijn pitstop om over te stappen naar droogweerbanden. Het team was nog niet klaar om de supersofts te plaatsen op de wagen van Ricciardo, waardoor de Australiër veel tijd verloor. Hij kwam opnieuw net achter Lewis Hamilton de baan op en zo bleef het ook tot het einde van de race.

“Om eerlijk te zijn wil ik zelfs geen commentaar geven op de race”, zei Ricciardo tegen Martin Brundle op het podium in Monaco.

Ook in Spanje verliep de strategie voor Daniel Ricciardo niet goed. Hij reed toen aan de leiding van de race, maar eindigde uiteindelijk als vierde na te opteren voor een driestops-strategie.

“Voor de fans was het een mooie show, maar eigenlijk moest het niet zo spannend geweest zijn. Voor de tweede race op rij wordt ik genaaid”, klinkt het hard bij Ricciardo.

“Het doet pijn”, voegt Ricciardo er aan toe, maar bedankt wel de fans om ook in de regen aanwezig te zijn.

Na het doorvragen van Martin Brundle, voegde Ricciardo er aan toe dat het team de beslissing nam om een pitstop te maken. “Ik werd gevraagd naar de box te rijden. Ze moesten klaar geweest zijn. Verder heb ik niets meer te zeggen.” Daniel Ricciardo werd uiteindelijk tweede in Monaco.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}