Daniel Ricciardo onthult de reden waarom hij Red Bull wou verlaten

Daniel Ricciardo zorgde vorig jaar voor één van de grote verrassingen door te midden van het seizoen zijn overstap van Red Bull naar Renault aan te kondigen. De Australiër onthult nu wat één van de belangrijkste redenen was om Red Bull te verlaten.


Dat Red Bull volop bezig was om het team rondom Max Verstappen te bouwen was vorig jaar al duidelijk. Daniel Ricciardo was aanvankelijk na het vertrek van Sebastian Vettel de nummer 1 binnen het team maar aan die nummer 1-status kwam een einde toen Red Bull besloot om Max Verstappen van Toro Rosso naar Red Bull Racing te promoveren.

Daniel Ricciardo voelde steeds nadrukkelijker de hete adem van Verstappen en veel insiders meenden dan ook dat dit de reden was dat Ricciardo besloot om voor veel miljoenen de overstap naar Renault te maken.

Volgens Daniel Ricciardo was er echter ook een andere reden. Ricciardo meent dat het vooruitzicht dat het wegvallen van Simon Rennie, de race-engineer waarmee hij jarenlang samenwerkte, cruciaal was in zijn beslissing om Red Bull te verlaten.

“Er waren heel wat redenen maar Simon verliezen, ik wist dat hij dit jaar mijn race-engineer zou zijn indien ik bij Red Bull bleef, en ik had een goede relatie met hem. Er waren dan ook heel wat onbekenden,” zei Ricciardo in Hongarije.

“Ik voelde me erg comfortabel met hem. Indien ik wist dat hij zou blijven, weet ik niet of het de beslissende factor zou zijn. Het was zeker het zoveelste dat mijn beslissing mee beïnvloedde. Er waren ook de bezorgdheden over Honda, net als enkele andere dingen.”

“Zoals ik zei, er waren heel wat kleine dingen die bij elkaar opgeteld werden. Ik wil niet zeggen dat het ‘bezorgdheden’ waren, ‘bezorgdheden’ klinkt immers wat onrespectvol.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022