Ricciardo: “Vijfde plaats op de grid is een geweldig resultaat”

Daniel Ricciardo toonde zich tevreden met zijn vijfde plaats na de kwalificaties voor de ‘70th Anniversary Grand Prix’ op het circuit van Silverstone.


We moeten bijna stellen dat Mercedes naar goede gewoonte op zaterdag tijdens de kwalificatiesessie in Silverstone de vloer aanveegde met de concurrentie. Maar als we Hamilton en Bottas even buiten beschouwing laten zit de rest van het veld vrij kort op elkaar.

Ricciardo reed een sterke kwalificatie en was gedurende alle sessies bij de eerste vijf te vinden en dat was dan ook de plaats waarmee hij Q3 afsloot en daar was hij dan ook best tevreden mee. Dat laat hij weten op de officiële website van Renault.

“Ik denk dat de vijfde plaats voor ons een geweldig resultaat is en ik ben er heel tevreden mee,” aldus Ricciardo. “Ik wist dat ik mijn snelle ronde goed was, ik zat vrijwel op de limiet met de auto en ik heb er alles uitgehaald.”

“Ik heb nergens spijt van of het gevoel dat we ergens iets laten liggen hebben, we hebben hard gewerkt voor die plaats op de grid. We zijn er in geslaagd om de medium compound goed te laten werken en daar ben ik blij om.”

“Het wordt morgen een interessante race met allemaal verschillende strategieën. We weten dat we een goede auto hebben maar we moeten ons gewoon beter kwalificeren om op zondag een grotere kans op een goed resultaat te hebben.”

“Ik doe morgen mijn best en ga alles geven,” besluit de goedlachse Australiër.

Zijn teamgenoot, Esteban Ocon, verging het minder. De jonge Fransman had moeite met zijn bolide en op de koop toe kreeg hij nog een gridstraf van drie plaatsen vanwege een incident met George Russell. Sportief directeur Alan Permane blijft dan ook met gemengde gevoelens achter.

“Het is duidelijk dat we met gemengde gevoelens achterblijven na deze sessie met een aanzienlijk verschil tussen beide auto’s,” aldus Permane. “We zijn heel blij voor Daniel die het tot en met Q3 erg goed gedaan heeft. Hij heeft gisteren een aantal wijzigingen gedaan aan de afstelling van de auto ten opzichte van vorig weekend en dat heeft de auto echt beter gemaakt.”

“Voor Esteban hebben we niet genoeg gedaan. Hij had moeite met de achterkant van de auto en dan komt daar ook nog de gridstraf bij voor het incident met George Russell maar we kijken er naar uit om morgen met beide auto’s punten te scoren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print