Räikkönen: "Nooit aan mezelf getwijfeld"

Kimi Räikkönen won afgelopen weekend de GP van Frankrijk en meteen viel ook een grote last van de Fin zijn schouders. Kimi krege het de afgelopen weken zwaar te verduren, zowel binnen het teams als in ondermeer de pers. Zo werd hem laksheid en een tekort aan inzet verweten.

Na de winst van afgelopen weekend hemelde de pers hem echter op en ook de Fin zelf genoot zienbaar van het ‘eerherstel’ en de beloning van zoveel inzet van hemzelf en het team gedurende de afgelopen weken. De Fin voegde er zelfs nog aan toe dat hij nooit heeft getwijfeld aan zijn kunnen.

"In Magny-Cours pastte eindelijk het plaatje volledig in elkaar en bijgevolg kwam ook het resultaat," aldus Räikkönen. "Al het harde werk werd eindelijk beloond en dat maakt het leven ook heel wat eenvoudiger, anagezien we weten dat we goed bezig zijn en in de juiste richting evolueren."

"Ik heb ook nooit de geringste twijfel gehad over mijn kwaliteiten als rijder en ook niet over mijn motivatie. Ik wist dat de puzzelstukjes gewoon eens in elkaar moesten vallen."