Robert Shwartzman zal voor Ferrari tijdens oefensessie testen met Israëlische licentie

Ferrari
Ferrari

Ferrari heeft bevestigd dat junior Robert Shwartzman, een Russisch-Israelische rijder, volgend maand tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Verenigde Staten van Amerika in actie zal komen. Opmerkelijk daaraan is dat Shwartzman dat zal doen met een Israëlische licentie.

Nadat Rusland buurland Oekraïne binnenviel en een oorlog startte besloten de FIA en de F1 niet alleen om de Russische GP van de F1-kalender te halen, ook Russische en Wit-Russische rijders mochten niet langer deelnemen aan raceweekends. 

Er is echter wel een achterpoortje, ze mogen wel deelnemen onder neutrale vlag, maar Shwartzman lijkt zelfs nog voor een andere optie te gaan. Nadat hij jarenlang van een Russische licentie gebruik maakte om te racen zal hij volgende maand in de Verenigde Staten gebruikmaken van een Israëlische licentie. Naast de oefensessie in de Verenigde Staten zal Shwartzman normaal ook in Abu Dhabi voor Ferrari in actie komen. 

Mattia Binotto liet ook uitschijnen dat Shwartzman een serieuze kanshebber is om eventueel in de toekomst via de Ferrari Driver Academy een racezitje bij een team te verkrijgen dat Ferrari-steun geniet. Daar tegenover staat dat Mick Schumacher zijn racezitje bij het Haas F1 team waarschijnlijk lijkt te gaan verliezen.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023