Romain Grosjean gefrustreerd: “Hamilton krijgt een voorkeursbehandeling”

Romain Grosjean is niet te spreken over het feit dat Lewis Hamilton niet bestraft is voor het ophouden van de Fransman tijdens de kwalificatie.

Tijdens Q3 hield Hamilton Grosjean op en kwam in beeld dat de stewards het incident zouden onderzoeken. Na afloop van de kwalificatie liet de wedstrijdleiding echter weten dat Hamilton niet werd bestraft.

De stewards lieten weten dat Grosjean mogelijk door Hamilton werd beïnvloed maar dat hij niet werd opgehouden. Grosjean vindt de actie, of het gebrek daaraan, compleet belachelijk en stelt zich openlijk vragen over de neutraliteit van de stewards.

“Ja, ik ben verrast door het woordgebruik,” antwoordt Grosjean op de vraag of de beslissing om Hamilton niet te bestraffen als een verrassing komt. “Dat de rijder achterop niet werd opgehouden. Indien je 0,3 tot 0,4 seconde verliest in één bocht en dat niet als ophouden wordt aanzien, dan ben ik enorm hard verrast. Volgens mij opent het de deur voor meer problemen tijdens de kwalificatie, dit terwijl de regels duidelijk zijn.”

Volgens Grosjean wordt er in de achterhoede minstens even hard gestreden als vooraan, al wordt daarover volgens Grosjean overduidelijk anders geoordeeld.

“Ik besef dat er vooraan om een wereldtitel wordt gestreden maar wij bevinden ons in een positie waarin we minstens even hard strijden en ik werd opgehouden vandaag. Indien het een andere rijder was dan zou er misschien een andere beslissing genomen zijn. Soms voelt het alsof er met twee maten en twee gewichten wordt geoordeeld.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed