Romain Grosjean twee maanden na horrorcrash: “Geen psychologische problemen gehad”

In een interview met ‘Ouest France’ blikt Romain Grosjean terug op zijn verschrikkelijke crash tijdens de GP van Bahrein en hoe hij de voorbije twee maanden zowel fysiek alsook mentaal met de gevolgen van zijn crash omging.


Romain Grosjean ontsnapte op het Bahrain International Circuit aan de dood. Even hoopte Grosjean zelfs nog op een deelname aan de laatste race van het seizoen maar de voormalige Haas F1-piloot liep te ernstige brandwonden aan zijn handen op.

Sindsdien revalideert Grosjean nog steeds en gaat het langzaam aan steeds beter met Grosjean. Onlangs mocht ook het verband van zijn zwaar gehavende linkerhand.

“Het gaat goed. Het doet nog steeds pijn maar ik heb geen spalk meer om mijn duim zitten en ook geen verband meer rond mijn handen,” vertelt Grosjean twee maanden na zijn verschrikkelijke crash tegenover ‘Ouest France’.

Ook al gaat het langzaam aan steeds beter met Grosjean, hij geeft wel toe dat hij zelfs met alledaagse handelingen nog erg moet opletten.

“Zelfs het leeggieten van een pot water kan misgaan door mijn duim. Daar ben ik me nu bewust van. De huid is nog erg dun en zeer gevoelig.”

Fysiek waren de opgelopen verwondingen erg zichtbaar, de mentale gevolgen van dergelijke crash zijn voor de buitenwereld veel minder zichtbaar. Grosjean is echter van mening dat die psychologische gevolgen zeer gering waren.

“Ik had geen nachtmerries ofzo. We hebben er wel met mijn psycholoog aan gewerkt. Ik heb echter geen psychologische problemen gehad, daar ben ik erg blij mee,” aldus Grosjean.

“Het blijft echter een zeer belangrijk moment in mijn leven, één van mijn ervaringen. Maar ik leef nog!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023