Romain Grosjean: “Weinig interesse in een F1-comeback”

Romain Grosjean denkt dat zijn carrière in de Formule 1 er op zit en hij heeft weinig interesse in een terugkeer louter en alleen om zichzelf weer F1-rijder te noemen.


Het verhaal van Romain Grosjean in de Formule 1 begint onder moeilijke omstandigheden bij Renault waar hij in 2009 Nelson Piquet Junior mocht vervangen. Voor 2010 en 2011 werd er echter niet meer gerekend op de diensten van de Fransman maar in 2012 keerde hij terug bij de formatie uit Enstone die ondertussen als Lotus door het leven ging.

Aan het einde van 2020, na vijf seizoenen bij het Amerikaanse Haas F1 team, lijkt de F1-loopbaan van Grosjean tot een einde gekomen te zijn.

Het werd een afscheid in mineur want door zijn horrorcrash in Bahrein kon hij de laatste twee races van het seizoen niet meer afwerken maar daar heeft hij naar eigen zeggen geen spijt van.

“Ik heb er geen spijt van want het was mijn beslissing om niet te starten in Abu Dhabi,” aldus Grosjean tegenover ‘ouest-france.fr.’ “Net voor ik bij de dokter langs moest om te kijken of ik kon racen realiseerde ik me dat ik niet kon racen. Ik had mijn beslissing al gemaakt, hij bevestigde gewoon wat ik zelf voelde. Eens je zelf de beslissing genomen hebt ga je er makkelijker mee om.”

Over zijn plannen na de F1 is nog niet veel bekend maar Grosjean wordt al een tijdje gelinkt aan een zitje in de IndyCar. Als de vraag gesteld wordt of hij nog hoopt op een nieuwe kans in de Formule 1 is de Fransman realistisch.

“Vanuit het standpunt als racer denk ik dat het over is,” gaat Grosjean verder. “Ik wil niet gewoon terugkeren om terug te keren, daar ben ik niet in geïnteresseerd. Als je kijkt naar de grid zijn alle goed plaatsen al bezet, terugkeren heeft dus weinig zin.”

“Ik behoud wel een kleine rol in de Grand Prix Drivers Association (GPDA), ik zal ook blijven deelnemen aan de meetings. Dat is iets dat me nauw aan het hart ligt.”

Hij laat wel weten dat hij graag nog verder wil racen en geen carrièreswitch overweegt naar analist zijn of manager worden van een rijder. Maar tegelijkertijd zegt hij ook dat enkel een idioot nooit van mening verandert.

“Ik heb er nog niet echt over nagedacht. Op dit moment spreekt het me niet echt aan, maar enkel een idioot verandert nooit van mening,” vertelt hij al lachend. “Ik ben meer geïnteresseerd in het vinden van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière en racen is waar ik van hou. Ik zou dat nog graag een tijdje verder doen.”

Ondertussen ligt de focus van Romain Grosjean op het verdere revalideren na de horrorcrash waarbij hij niet alleen aan het vuur maar ook aan de dood ontsnapte. Grosjean hield er als bij wonder enkel brandwonden aan zijn handen aan over.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023