Esteban Ocon na rallydebuut: “Die jongens hebben ballen van staal!”

F1-piloot Esteban Ocon kreeg de kans om aan twee etappes van de befaamde rally van Monte Carlo deel te nemen en dat liet een enorme indruk na op de Fransman.


Ocon nam uiteraard in een Alpine-wagen deel, namelijk een Alpine A110S. Het was voor Ocon zijn allereerste ervaring in de rallysport.

“Het was enorm leuk, geweldig. Ik heb er echt van genoten,” blikt Ocon tegenover ‘Motorsport.com’ terug op zijn twee etappes tijdens de rally van Monte Carlo.

“Het was mijn allereerste ervaring in de rallysport en niet de eenvoudigste rally om je eerste ervaring op te doen. Hoe meer ik reed , des te comfortabeler ik me in de wagen en op deze wegen voelde.”

In tegenstelling tot in de Formule 1 zit je niet alleen in de wagen en moet je in een rallywagen enorm vertrouwen op je bijrijder, wat enorm aanpassen was voor Ocon.

“Je moet luisteren naar je bijrijder, wat niet eenvoudig is. Je moet op het juiste moment de info krijgen en terwijl jij je focust op de bocht die komt krijg je al de informatie van wat er daarna volgt.”

Ocon werd vervolgens gevraagd wat hij nu vindt van de WRC-piloten en daarvoor had Ocon niets anders dan enorm veel respect.

“Het zijn helden! Wat anders kan ik zeggen?” aldus Ocon. “Om eerlijk te zijn, hoedje af voor hen. Ze hebben een serieus paar ballen, ballen van staal!”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van de USA: wk-stand

Door zijn overwinning tijdens de GP van de USA vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap tot twaalf punten en dit met nog vijf races te gaan.

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen