Ron Dennis: "Alonso moest winnen"

Er is veel ophef onstaan over de dubbel van McLaren in Monaco. Zo vindt de Britse pers dat Ron Dennis de oorzaak is van het feit dat Lewis Hamilton in Monaco niet zijn eerste zege heeft behaald. Ondertussen heeft de FIA ook een onderzoek gestart naar mogelijke teamorders bij McLaren.

Ron Dennis heeft dan weer gezegd dat ze voor de start van de GP moesten kiezen wie zou voor de overwinning gaan omwille van het karakter van het circuit van Monaco en de grote kans op een safety-car.

"We hebben een heel mooi resultaat voor het team behaald. Fernando en Lewis hebben beiden een uitstekende race gereden en voldeden aan de wens van het team om beiden te finishen. Er is echter ook teleurstelling omdat we bij het bepalen van de strategie moesten rekening houden met de mogelijkheid dat er een safety-car op de baan kwam, dat gebeurde de afgelopen vijf jaar maar liefst vier keer. Hierdoor moest je voor de start van de race eigenlijk reeds beslissen wie de race zou moeten winnen," lichtte Ron Dennis de beslissing van het team nader toe.

Normaal gesproken stond Lewis Hamilton op een éénstopper en zou hij dus in het voordeel geweest zijn indien er geen safety-car op de baan zou komen. Het team besloot dit echter te veranderen.

"Na de eerste pitstops hebben we besloten om de strategie aan te passen naar een snellere strategie met twee pitstops. We lieten de wagens ook langzamer rijden zodat de remmen werden gespaard. We zouden liever racen maar dit circuit vereist een specifieke aanpak, waardoor we nu Monaco hebben kunnen verlaten met het maximaal aantal punten," besloot Ron Dennis.

Het blijft nu afwachten wat de FIA naar aanleiding van haar onderzoek zal beslissen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print