Ron Dennis: “Ik geef McLaren dit seizoen vijf op tien”

Ron Dennis, CEO bij McLaren, geeft zijn F1-renstal dit seizoen vijf op tien.

Na een uitermate problematisch seizoen 2015, waarin de hernieuwde samenwerking tussen McLaren en Honda van start ging, wou men dit seizoen een serieuze stap vooruit zetten.

Aanvankelijk kende McLaren-Honda ook dit seizoen de nodige problemen. Opnieuw liet de betrouwbaarheid alsook de competitiviteit te wensen over maar naarmate het seizoen vorderde werd McLaren-Honda steeds competitiever.

Met nog slechts vier races te gaan worden de nodige conclusies getrokken en balansen opgemaakt, ook bij McLaren. McLaren-Honda staat zesde in de wk-tussenstand bij de constructeurs en dit met 62 punten.

“Ik geef ons vijf op tien,” aldus Ron Dennis tegenover ‘Sky Sports’. “We zijn simpelweg niet goed genoeg. We willen races winnen en dat doen we niet, we gaan echter wel de juiste richting uit.”

McLaren en Honda boekten dit seizoen de nodige progressie. De Honda-krachtbron is nog steeds een stuk minder krachtig dan die van de concurrentie maar Ron Dennis heeft veel vertrouwen in de ontwikkelingen die plaatsvinden voor het nieuwe seizoen.

“De nieuwe motor loopt reeds op de dyno en dat is enkele maanden vroeger dan onze motor voor dit seizoen. Ook wat de ontwikkeling van de nieuwe wagen betreft hebben we reeds heel wat progressie geboekt en zetten we ook mooie stappen vooruit. Zoals iedereen reeds heeft gezegd zullen de wagens zo’n vier tot zes seconden per ronde sneller zijn en ik denk dat de uitstekende rijders zich dan zullen kunnen tonen,” blikt de McLaren-baas vooruit naar volgend seizoen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022