Rosberg tevreden met zesde plaats

Nico Rosberg reed een sterke GP van Monaco en de strategie bij Williams loonde dan ook met het behalen van de zesde plaats. Ook de Duitser stelde zich hiermee tevreden, aangezien het volgens hem het hoogst haalbare was.
Rosberg kon de snelheid van de Brawn GP’s en Ferrari’s niet evenaren. Daarnaast bleek ook Mark Webber in de Red Bull te snel te zijn.

“Ik moet tevreden zijn met de zesde plaats, een betere klassering was gezien de omstandigheden niet haalbaar,” besluit Rosberg. “Ik maakte een goede start. Er gebeurde veel maar ik geraakte overal heelhuids door, waardoor ik goed aan mijn eerste stint kon beginnen.”

“Nadien reed ik een aanzienlijk langere tweede stint omdat we ons zorgen maakten over de duurzaamheid van de option-band. Die bleek nadien al bij al nog mee te vallen. Waarschijnlijk kwam dit doordat er tegen de laatste stint al veel meer rubber op de baan lag. Ik heb echter genoten van de race. Het is altijd een grote uitdaging om hier te rijden, aangezien je geen centimeter verkeerd mag zitten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA