Sainz: “Ferrari kan tijdens sommige races beter zijn dan McLaren”

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz heeft nog maar twee races voor Ferrari gereden maar op basis daarvan schat hij al in dat Ferrari soms de bovenhand kan krijgen in de onderlinge strijd met McLaren.

“Ik denk dat de McLaren zijn sterke en zwakke punten heeft, hetzelfde geldt voor ons. Wat het echt een mooi gevecht maakt is dat we op verschillende plaatsen van het circuit snel zijn en dat zorgt ervoor dat het een zeer mooi gevecht is.”

Volgens Sainz deed vooral Lando Norris het tijdens de GP van Emilia-Romagna uitstekend en wist Norris al het potentieel uit de McLaren F1-bolide te halen.

“Het ziet er naar uit dat Lando het in Imola zeer goed deed en het volledige potentieel van de wagen benutte. Hij deed het geweldig gedurende gans het weekend, vooral vanaf zaterdag en vooral ook tijdens de race.”

“Over het algemeen zit het allemaal zeer dicht op elkaar. Misschien hadden ze tijdens het weekend in Imola wat de bovenhand, en hadden ze dat ook tijdens de voorbije twee raceweekends. Maar van zodra wij een zeer goed raceweekend beleven op een circuit dat iets beter bij ons past dan denk ik dat wij de bovenhand kunnen krijgen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022