Stoffel Vandoorne na spectaculaire inhaalrace: “Onverwacht podium tijdens een knotsgekke race”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

“Ik ben echt verrast dat ik op het podium finish. Op de een of de andere manier voelt het alsof ik hier niet hoor te staan. De race was enorm intens, er gebeurde enorm veel,” vertelt Vandoorne na afloop van een spectaculaire Formule E-race in Valencia.

“Eerst bevond ik me op de polepositie en vervolgens werden mijn kwalificatietijden geschrapt en moest ik van helemaal achter starten.”

Ondanks die enorme opdoffer reed Vandoorne een zeer sterke race, al was ook zijn race niet geheel foutloos.

“Tijdens de race maakte ik contact, reed ik door de grindbal en moest ik energie sparen tegen het einde van de race. Onze racesnelheid was goed en onze strategie bleek de juiste,” aldus Vandoorne.

In een spectaculaire slotfase na de laatste safety car slaagde Vandoorne er alsnog in om naar het podium te rijden. Van P24 naar P3, een spectaculair resultaat dat Vandoorne meteen ook de tweede plaats in het kampioenschap oplevert.

“De ronden na de laatste herstart na de safety car waren echt te gek voor woorden. Ik was links en rechts wagens aan het inhalen die zonder energie vielen. Maar dat is ook wat de Formule E zo speciaal maakt, het ene moment bengel je achteraan en het andere moment sta je op het podium.”

“Je mag nooit opgeven. Mijn felicitaties voor Nyck met zijn overwinning en ook het volledige team dat een dubbel podium scoort. We hebben de voorbije races sterk gepresteerd en dat moeten we zien vol te houden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022