Sato: "Strategische bandenkeuze sleutel tot succes"

Takuma Sator kende gisteren in Canada een hoogdag. Sato reed een indrukwekkende race en eindigde op de zesde plaats. De Japanner vergaarde maar liefst drie punten bij elkaar voor het Super Aguri team, wat ervoor zorgt dat het team nu in de wk-stand voor Toro Rosso, Honda en Spyker staat.

Een opvallend resultaat voor het Japanse team tijdens een chaotische race. De punten dankt het echetr niet alleen aan de verschillende safetycar-situaties maar zeker en vast ook aan het strategisch inzicht en het lef van Sato. De Japanner besloot tijdens één van de safetycar-situaties immers om met verschillende compounds te testen om vervolgens de beste van de twee te gebruiken voor het verdere verloop van de race.

"Ik besloot om tijdens de laatste safetycar-situatie binnen te komen en de ‘option-specificatie’ van de banden te laten monteren en hiermee enkele ronden te rijden terwijl de safetycar nog op de baan was. Vervolgens kwam ik terug binnen om over te stappen op ‘prime-banden’ en dat terwijl de safetycar nog steeds op de baan was. Dat zorgde ervoor dat ik veel harder kon pushen terwijl andere rijders problemen ondervonden met hun zachte banden."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen